Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. kapitola - Jsme jen kamarádi

17. 12. 2007

A/N: Ahoj! Tak tu mám další kapitolu k Spolu díky Petunie. Strašně moc vám chci poděkovat za minulé komentáře :) Byly opravdu moc hezké.

 

Doufám, že vás touhle kapitolou alespoň trochu potěším, ale řekla bych, že ano, vždyť je tam James ;) A taky vás chci požádat o komentáře k této kapitole, protože se mi moc nezdá a nejsem si s ní moc jistá, tak mě, prosím, ujistěte, že se mýlím :)

 

Tak a teď vás už nechám číst. Mějte se krásně :) Vaše Naiad

 

 

 

 

James šel jako první. Pořád se všude rozhlížel a u toho se usmíval. Očividně si to všechno hezky užíval. Za to já jsem měla nervy na dranc. Snažila jsem si v hlavě srovnat, co mu všechno řeknu.

Došli jsme až před dveře do mého pokoje. Otevřela jsem a nechala ho vejít jako prvního. James se stále rozhlížel a na tváři se mu objevoval stále větší a větší úsměv. A já si to uvědomila. Můj pokoj vypadal pořád hrozně dětsky. Všude samé hračky a plyšáci. Znovu jsem začala rudnout. Co si o mě tak mohl myslet? Určitě, že jsem ještě malé dítě.

„Máš to tu pěkný,“ řekl a stále se rozhlížel po mém pokoji, jakoby se snad nemohl vynadívat. „A cos mi chtěla, květinko.“

 

 

 

Neříkala jsem vám to? Prostě jsem věděla, že mi tak řekne, jakmile uslyší tátu. Ale čekala jsem, že to řekne nějak posměšně, ale on to řekl tak hezky. Ano, hezky je ten správný výraz. A mně to překvapivě ani tolik nevadilo. Dokonce, ani se mi to nechce říkat, protože je to proti všemu, co jsem kdy řekla, se mi to líbilo. Znělo to totiž jinak než, jak to říká táta.

 

 

 

„No, chtěla bych ti vysvětlit to pozvání.“

Podíval se na mě dost nechápavě. Ani se mu nedivím. Bůhví, co mu tam sestra napsala. Jen doufám, že to nebylo nic na způsob miluju tě. To bych ji opravdu musela zabít.

„Co na tom chceš vysvětlovat?“

„Já jsem tě totiž nepozvala.“

James se od srdce zasmál. „A kdo teda? Tichošlápek? Vždyť jde vidět, že jste na mě všichni čekali.“

„Petunie. Nevím, jak jí to napadlo, ale byla to ona. Já jsem se to dozvěděla až dnes, když mi od tebe přišla ta sova.“

 

 

 

Z jeho výrazu šlo vidět, že mi vůbec nevěří. Kdo by mi taky mohl věřit, že? Vždyť skoro všichni, které znám, vědí, že Petunie nenávidí vše, co s kouzelnickým světem souvisí. Ale já chci, aby věděl, že to myslím vážně, že za touto večeří není něco víc, než jen večeře, která musí co nejdříve skončit. Bohužel si myslím, že ho asi nepřesvědčím, s čím jsem dokonce i počítala. Jen mi vrtá hlavou, proč to pozvání přijal. Já bych nikdy nic takového neudělala. Kdyby mi James poslal sovu s tím, že mě zve na večeři k nim domů, slušně bych odmítla. Co bych tam taky dělala!

 

 

 

„Tvá sestra?“ zeptal se se smíchem. „A jak by to proboha udělala?“

Cítila jsem se naprosto bezmocně. „Já nevím! Prostě to udělala!“

„Nevím, čeho chceš tímhle dosáhnout.“

„Chci ti vysvětlit, že jsem tě nepozvala já, Jamesi. Ani by mě to ve snu nenapadlo. A hlavně nechci, abys za tímto pozváním a večeří viděl něco víc. Jsme prostě jen kamarádi, ano?“

„Jasně, jsme kamarádi!“ vyhrkl rychle.

 

 

 

Škoda, že jste to nemohli vidět, protože bych vám teď nemusela popisovat, jaký jsem měla z jeho odpovědi dojem. Řekl to moc rychle, což jste asi poznali. Takže z toho usuzuju, že si tím není až tak jistý. Panebože, já se bojím, že je do mě opravdu zamilovaný. Víte, já jsem si vždycky myslela, že to dělá jen tak ze srandy, myslím to zvaní na rande, aby na sebe upoutal pozornost. Abychom do sebe mohli rýpat. Ale nikdy mě nenapadlo, že by do mě mohl být zamilovaný.

A ještě jsem něco v jeho odpovědi zaregistrovala. Byl tam takový náznak smutku. Takovéto zablesknutí v očích, které vám ukáže, co ten člověk zrovna cítí. A já to viděla. Bylo mu líto, co jsem právě řekla! Jsem z toho opravdu dost mimo. Nic takového jsem nečekala. Jediné, co jsem čekala, bylo, že to bude pořádný trapas a on o tom bude mluvit celý příští školní rok.

 

 

 

James se znovu rozhlédl po mém pokoji a na tváři se mu začal objevovat úsměv, kterého jsem se začala pomalu bát.

„Máš pěknej pokoj, Evansová!“

 

 

 

Nezdá se vám, že se jeho chování najednou naprosto změnilo? Mně tedy hrozně. Ale už ho zase poznávám, tohle je totiž ten starý James. I když tamten se mi líbil víc, byl totiž o dost milejší.

Začínám se bát, že tenhle večer bude tragický. V jednu chvíli jsem si myslela, že by to snad mohlo být v pohodě. Ale teď se začal chovat jako dřív a poznámky tohohle typu budou častější. Vy jste neslyšeli, jak to řekl. Řekl to dost hnusně, asi to měla být narážka na mé plyšáky.

 

 

 

Radši jsem neodpověděla. Nechtěla jsem být totiž napadena dalšími trapnými poznámkami na můj pokoj a mou osobu.

„A co tedy dneska budeme dělat?“ zeptal se a sedl si bez dovolení na mou ustlanou postel.

„Povečeříme s mou rodinou a ty potom půjdeš domů.“

„Takže zábava,“ poznamenal s notnou dávkou ironie.

Souhlasila jsem. Tohle totiž zábava určitě nebude, s tím jsem počítala už od začátku.

„A potom?“

„Co potom?“ zeptala jsem se nechápavě.

„Mohli bychom někam vyrazit, ne?“

„Vyrazit?“

„Někam do hospody nebo tak nějak. Předpokládám, že ta večeře nebude do noci.“

„Do hospody?“

„Tebe snad rodiče nepustí?“ zeptal se překvapeně. „No jo, ty jsi ještě jejich malá holčička, že?“

 

 

 

Chová se fakt hnusně. Už jsem si snad začala myslet, že se změnil. Ne, nezměnil se. Spíš naopak, zhoršil se. Co si o sobě sakra myslí? Že je někdo víc než já?

 

 

 

„Samozřejmě, že pustí,“ odpověděla jsem, i když jsem o tom dost pochybovala. „Ale s tebou nikam nepůjdu. Stačí, když s tebou musím prožít tenhle hrozný večer.“

„Pustí? Řekl bych, že lžeš.“

„Nelžu!“

„Tak pojď.“

„Nikam s tebou nejdu!“

„Takže tě nepustí,“ konstatoval.

„Pustí!“

„Nepustí.“

„Tak dobře, půjdu s tebou někam.“

 

 

 

Nechápu, jak jsem se mohla takhle hrozně nechat přemluvit. Přemluvit k tomu, abych strávila skoro celý večer s Jamesem. Vždyť umřu! Tedy jestli se bude chovat tak, jak se chová teď.

Abych se přiznala, vůbec netuším, jestli by mě naši někam pustili. Nikdy jsem totiž takhle nikam nešla. Neměla jsem totiž s kým. Co když mě naši nikam nepustí? To bude hrozný trapas a hlavně budu vypadat jako nějaká malá holka, kterou rodiče večer nikam nepustí.

 

 

 

„Opravdu?“ Povytáhl jedno obočí. „Tak dobře,“ řekl s úsměvem a vstal.

„Kam jdeš?“

„Měli bychom jít na tu večeři, nemyslíš?“

„Ještě něco,“ zarazila jsem ho dřív než odešel z pokoje.

Zastavil se a s pozvednutým obočím se na mě podíval.

„Ráda bych tě upozornila na mou rodinu,“ řekla jsem a on se začal smát. „Čemu se sakra směješ?“

„Tobě, květinko, tobě. Proč mě chceš upozornit na tvou rodinu? Vždyť tví rodiče jsou skvělí!“

„To je ještě neznáš.“

„Sice je neznám, ale jsem si jistý, že máš lepší rodiče než většina lidí na světě. Vždyť tě zbožňují! Buď ráda, že nemáš rodiče jako Sirius.“

 

 

 

Je možné, že jsem někdy zapochybovala o tom, jak skvělou mám rodinu? Opravdu se za to stydím a ještě víc se stydím za to, že mi to musel připomenout zrovna James. Vždyť moji rodiče jsou úžasní, i když někdy trošku potrhlí, ale i přesto skvělí. Mají mě rádi a to je nejdůležitější.

 

 

 

„Asi máš pravdu.“

„Samozřejmě, že mám pravdu!“ řekl a přišel ke mně blíž. „Evansová,“ oslovil mě a dal mi ruku přes rameno. „nemusíš se stydět za to, že jsi zapochybovala o své rodině, každý to děláme.“

 

 

 

Mám pocit, že mě dojal. Tohle zase není ten James, kterého znám! To je zase ten nový James. A tenhle nový James je skvělý. Jak to, že jsem si tohohle jeho druhého já nikdy nevšimla?

 

 

 

„Asi bychom měli už jít. Jinak nám mamka asi pořádně vynadá za to, že je jídlo studené,“ usmála jsem se ještě trochu stydlivě.

„Jasně, jdeme,“ řekl a hned se vydal ke dveřím, které přede mnou otevřel. „Dáma první.“

Prošla jsem okolo něj a v duchu si stále říkala, že tenhle nový James je naprosto jiný, úžasný. Na tváři jsem přitom měla dost hloupý, zasněný výraz, ale on si toho naštěstí nevšiml.

Šli jsme společně po schodech dolu a James mě z ničeho nic chytil za ruku.

„Co děláš?“ sykla jsem na něj překvapeně.

„Chodíme spolu, ne?“ zašeptal a usmál se na mé rodiče, kteří na nás už čekali.

Mamka se na nás dojatě koukala a já nemohla sundat svou ruku z té Jamesovy.

 

 

 

3. kapitola                                                                                             5. kapitola

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moony

(www.hawaiiiii.blog.cz, 14. 5. 2009 20:49)

to nedopadne dobře:-D hey já bych petunii zabila:-D

www.jennyss.blog.cz

(Jenny, 29. 5. 2008 15:22)

Wow:) To je uplně bezvadnýýý....strašně moc se mi to líbí. Seš šikulka

Supeeeeeeeeeeeer!

(pepenka5, 12. 1. 2008 17:57)

Mne ho bylo lito když mu Lily rekla ž jsou jen kamatrádi.Líbilo se mi jak se James menil.Nejprv gentlmen pak do ní rýpal že má hezkej pokoj s plyšákmi a pak jí otvoril dvere že dáma jde první.Mne osobne se líbil gentlman James.Pak musím uznat že Petunie má fantazií.Mne by nenapadlo pozvat segrinho nepritele.Sice žádnou ségru nemám ale kdyby jsem mala tak by mne to nenapadlo.Máš výbrnou fantazií.Líbilo se mi to.Máš výbornej smysl pro humor a víš psát i romantiku.Proste olalá spisvatelka.

Zase jsme se nasmála :D...

(Nikky (n-marauders.sblog.cz), 21. 12. 2007 19:46)

Když mu Lily oznámila, že jsou jenom kamárádi, ylo mi ho tak líto Naiad:'(... Oprvadu bylo:)...Ale nadruhou stranu i Lily, nesnáším, tenhle pocit bezmoci, že prost ti ten kterému chceš něco vysvětlit nevěří:D... Ale jinak to bylo hezký, to mi bylo jasné, že jí bude říkat květinko:D... A už jsem to říkala několikrát, ale opakování je matka moudrosti a tahle povídka je porste geniálně vtipná a skvělá:)
A nasmála jsem se clekme dost:D...

oh, nemám slov!

(Hayddé, 19. 12. 2007 16:33)

úchvatné,úchvatné,úchvatné! to je okouzlující..ale chudášek Jimmi, takhle ho ta zlobivá Lily trápí! ale na tuto kapitolu sem se uplně bombově těšila...fakt byla parádní,báječná,úžasná,skvělá, stejně jako tato suprová originální povídka!

Bájo

(Padfoot, 19. 12. 2007 15:08)

Super! Sranda jako brno, hele přidej rychle kapu jinak umřůůůůůůůůůůůůů

heh...páni....

(Anorien, 19. 12. 2007 14:52)

smě teda dostala....!"chodíme spolu,ne?" to bylo dobrý! teda tahle kapitolka se ti povedla nechápu co se ti na ní nelíbí:)a James byl táák skvělej..a na Lily bylo trochu poznat, že se jí James začíná líbit(což je jedině dobře) sem fakt zvědavá jak se to vyvine:) a souhlasím s Daze s tím Jamesem:) už se mooc těším na další kapitolu:D

:-)

(Daze, 18. 12. 2007 23:44)

Tahle povídka se mi líbí čím dál tím víc. Kapitola jako vždy perfektní, ale co by člověk čekal jiného:-)´. Navíc jsem se u ní i dost nasmála. Vím, že kdyby se to opravdu dělo tak to asi zas taková švanda není, ale takhle z úhlu zaujatého (hodně zaujatého) pozorovatele je to směšné až dost. Takže jsem si trochu namáhala bránici, za což Ti děkuju:-). Navíc (jako bonus) se mi v téhle kapitole líbilo chování Jamese. To jak se "měnil" a taky jak si krásně napsala to o kamarádství. Přišlo mi, že se zabýváš i příčinou. Že tu James není za to "hovado" jak to často (jen si to přiznejme) je. Prostě milej kluk, který chce zapůsobit na Lily. A jak jí řekl Květinko. Bylo to sladký i když předvídatelný, což ale vůbec ale vůbec nevadí. Taky začínám mít ráda Petunii. I když to jsou asi moc silná slova. Spíš se těším na její reakci až zjistí, že místo toho aby sestru potrestala se postarala o to, aby našla svou životní lásku. A že to ještě ani Lily netuší. Navíc se vynořila i další lákadla- jako ta hospoda.
Prostě skvělé a už se moc těším na další kapitolu.
P.S.: Promiň, že teď nepíšu tolik ty komentáře. Času je čím dál tím míň a ani nevím, jak to. Ale věř, že tvoje povídky se mi líbí stejně jak dřív a slibuju, že se budu snažit ti to připomínat víc:-)

Tess

(Tess, 18. 12. 2007 20:34)

Moc úžasná kapitola, hrozně se mi líbí. Jen by mohla být krapet delší, skvěle píšeš. Děsně se těším na další.

Krásné

(Magda, 18. 12. 2007 20:29)

Tato kapitola byla opravdu hezká. Byl dobrý ten konec. Ten se Ti teda povedl. Jak James Lily chytil za ruku to jsem nečekala. Těším se na další. Doufám, že budou kapitolky přibývat hodně rychle. Já jsem tak trochu nedočkavec. No, potěšila jsi mě tím, že po každé, když jsem tvou stránku otevřela, že tam byla povídka. Tak honem další.

jeeej

(mynamesm, 18. 12. 2007 20:19)

ja stale nechapem co o tej kapitolke pochybujes ked je perfektna...je uzasna...ale James ma trosku sklamal...nevadi on si to vyzehli zee?? a za tu poslednu vetu ti pojdem nohy bozkavaaat!!!!! fakt skvela kapitolka ostatne ako vsetky:)

:-)))

(barbora, 18. 12. 2007 18:44)

kraaaasne:D uplne super kapitola:D tesim sa na dalsiu:D

:-)

(lucyš, 18. 12. 2007 18:26)

Super jako vždycky :-) a přeju ať ti vydrží psací nálada moc se těším na další skvělou kapitolku

:-*

(Tániiička, 18. 12. 2007 16:35)

to bylo táááák hezký :-* samozřejmě, že se nám líbila a to nejen kvůli jamesovi (ikdyž s nim je to hned lepší XD) a jako newim, proč se ti ta kapitolka nezdá, protože je vážně skvělá, takže piš honem, honem další, ju??
Phee: ach, kdyby takovejhle Jamesů bylo víc, hned bych si taky jednoho zabrala

wow! :D

(pasu-Hanka, 18. 12. 2007 16:34)

nevím jak tobě, ale mě se ta kapitolka hrozně líbí! tahle povídka se ti vážně povedla a netrpělivě vyčkávám na pokráčko :D Prosím, prosím!!!! Už se začínají objevovat abstinenční příznaky =o)

super

(haňula, 18. 12. 2007 15:58)

tahle kapitola byla hezká, chudák James on se choval tak hezky a pak na něj Lily vybalila, že ho nepozvala chudák, ale ten konec byl super choval se hezky a vůbec to bylo celý hrozně roztomilý :-)))

Nika (Verča)

(www.nika-and-pobertove.blog.cz, 18. 12. 2007 12:29)

tak to je dost doibrý.. :oD... moc se mi to líbí.. :oD

Chudák James...

(Louella, 18. 12. 2007 9:06)

Je mi ho vážně líto. On se tak těšil a přitom na něj Lily vybalí TOHLE. To je TAK NESPRAVEDLIVÉ!

Mimochodem, máš to tu absolutně úžasné. Už jsem přečetla všechny Tvoje povídky a jsem absolutně to tálně nadšená. Nechtěla by ses spřátelit?? http://louella.blog.cz

Jééééééééé

(Maysie, 17. 12. 2007 22:26)

Honem další..honem prosím.. =)

bomba

(Phee, 17. 12. 2007 21:40)

no tak to bola fakt dobra kapitolka, pri kazdej novej vete som sa usmievala stale viac, musela som vyzerat ako debil......a james bol taky zlaty, aj ja chcem takeho...:D:D:D