Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. kapitola - Růže, lilie a petunie

13. 12. 2007

A/N: Ahoj! Tak jsem zase dopsala další kapitolu. Asi bych vám měla říct, že kapitoly u této povídky budou mít přibližně pořád stejnou délku (3xA4). Delší je asi psát nebudu, jen někdy, kdybych se náhodou nějak extra rozepsala.

 

Touhle kapitolou bych vás asi mohla potěšit, ale i na druhou stranu naštvat… přeci znáte mé konce :-D

 

Jinak bych vám chtěla strašně moc poděkovat za vaše komentáře. Rozhodla jsem se, že vám asi budu odepisovat jen tady a ne jako předtím ke každému komentáři, někdy ale možná udělám výjimku. Nedostávám se totiž na svou stránku tak často. Takže vám opravdu děkuju, jsem moc ráda, že se vám tato povídka líbí, je to zase něco trochu jiného než píšu normálně, tak snad se vám to bude líbit i dál.

 

Zatím nemám úplně vymyšlený děj povídky, ale já jsem na to zvyklá. Většinou vymýšlím během psaní :)

 

Tak teď už vás nebudu zatěžovat svými řečmi a nechám vás číst. A kdybyste byli tak hodní a napsali nějaký ten komentář, tak mi to vůbec nebude vadit.

 

 

Mějte se krásně a užijte si další kapitolu. Vaše Naiad :)

 

 

 

 

Ty šaty jsem prozatím nesundala. Strašně se mi totiž líbí, jsem z nich opravdu nadšená. A mamka taky. A když mě uviděl táta, tak mi řekl, že James určitě omdlí nebo že alespoň mírně zčervená. Moc jsem to nepochopila. Prsa mi přeci nejdou tak moc vidět. Vlastně skoro vůbec a šaty jsou až ke kolenům. Asi tím chtěl naznačit, že mi to sluší. No a když mě viděla Petunie, moc šťastná nebyla. Neřekla totiž ani ň. Za což jsem byla opravdu ráda.

 

 

 

Mamka se podívala na hodinky a trochu se zhrozila: „Panebože! Už bude půl šesté!“

Nahlas jsem polkla. Jak je možné, že dvě hodiny utečou jako dvě minuty? Mně to tak alespoň připadá.

„Copak, květinko? Jsi nervózní?“ zeptal se mě táta.

„Jo.“

„To je normální. James je určitě taky nervózní,“ řekl, aby mě trochu uklidnil. „Když jsem šel poprvé k vaší mamince na návštěvu, třepaly se mi pořádně kolena. Celou dobu jsem se potil a dělalo se mi špatně.“

„To je nechutné,“ řekla Petunie a zašklebila se.

„S Vernonem je to stejné, neboj,“ řekla jsem a ušklíbla jsem se.

„Hej!“

„Lily, nech toho,“ napomenula mě mamka.

„Pojďte, kytičky. Jen se tady mamince pleteme,“ řekl najednou táta a obě nás vzal okolo ramen. „Určitě jste netrpělivé, jen bychom tu překáželi.“

Společně jsme se tedy vydali do obývacího pokoje. Všichni tři jsme si sedli na hnědou pohovku, táta mezi mě a Petunii.

 

 

 

Mám stále větší a větší strach. Mám pocit, jako bych snad opravdu čekala na svého přítele. Nezdá se vám to taky? Snažím se pořád uklidnit tím, že je to jen James, ale vůbec to nepomáhá, spíš zhoršuje. Pořád mi před očima kolují miliony představ, jak by to dnes mohlo dopadnout, ale většinou jsou dost nepravděpodobné, nebo spíš dost děsivé.

Ale na jednu stranu se i docela těším. Protože vím, jací naši jsou. Budou se ptát a ptát a Jamese to určitě dostane do rozpaků, což bude asi i sranda. Alespoň nějaké odreagování.

Ovšem nejdříve ze všeho musím Jamesovi vysvětlit, jak se všechno má. Od toho, že ho vlastně pozvala Petunie, až po to, co mezi námi je, aby si nemyslel něco jiného. I když nevím, jak to mám udělat. A kde s ním budu mluvit. Hlavně ať to všechno dopadne dobře.

 

 

 

Táta se podíval na hodinky a usmál se. „Za deset minut šest, květinky.“

Šlo na něm vidět, že si všechno užívá a na Jamese se vyloženě těší. Petunie si taky všechno užívala, protože zjistila, že začínám být pěkně zelená.

„Alespoň se tvůj obličej hodí k těm šatům,“ poznamenala, když zahlédla můj zelenavý odstín.

„Hlavně že ty vypadáš úžasně.“

„Já to nepotřebuju.“

„Ale měla bys.“

„Ale holky! Nechte toho. Máme se přeci bavit a ne se pošťuchovat.“

„Promiň, tati,“ řekly jsme nastejno a odmítly se na sebe dívat, za což jsem byla jen a jen vděčná. Nepotřebovala jsem další rozladění tohoto večera.

„Hotovo!“ ozvalo se z kuchyně, odkud přišla mamka a za cesty si sundávala zástěru.

„Krásně to voní, Rose,“ řekl taťka.

„Děkuju,“ usmála se a trochu si urovnala šaty. „Jak vypadám?“ zeptala se a ještě si trochu uhladila blonďaté vlasy.

„Úžasně, Rose, úžasně.“

„Kolik je hodin?“ zeptala se mamka, aby se ujistila, kolik ještě zbývá času, aby se podívala, jestli je všechno v pořádku.

„Dvě minuty,“ odpověděl táta a na všechny se mile usmál.

„Je ten tvůj James přesný?“ zeptala se mamka.

„Ne, není,“ odpověděla jsem automaticky, protože jsem si vzpomněla, jak často chodí pozdě na hodiny. A vždycky kvůli tomu přichází Nebelvír o body.

Ale dnes jsem se zmýlila. Přesně, když naše hodiny v obývacím pokoji odbyly šest, ozval se domovní zvonek. Někde v duchu jsem doufala, že to není on, ale věděla jsem, že je. Kdo jiný by to taky byl?

Taťka se okamžitě zvednul, jako že jde otevřít, ale v tom jsem mu rychle zabránila. Potřebovala jsem si přeci s Jamesem nejdřív promluvit. Zhluboka jsem se nadechla, abych dostala odvahu tam vůbec jít. Možná až moc pomalými kroky jsem se vydala ke dveřím, mezitím James zazvonil podruhé. Chytla jsem za kliku a snažila se přemoct nutkání utéct co nejrychleji někam pryč.

 

 

 

Co se teď bude dít? Je to vůbec on? Třeba si myslel, že si z něj dělám srandu, a tak k nám poslal někoho úplně jiného. Třeba Petra. Všichni přeci moc dobře ví, jak má rád jídlo. Nebo třeba poslal místo něj Siriuse. Vím, že to doma nemá moc jednoduché, a tak třeba chtěl zažít jeden normální večer. I když je tohle normální večer?

To aby to byl radši James. S Petrem by nebyla žádná řeč a Petunie by se mi do konce mého života vysmívala za to, jaký mám vkus. A kdyby to byl Sirius, tak by se mohlo stát, že se do něj Petunie zakouká jako většina dívek. Ale to by nebylo špatné, to bych se zase já mohla vysmívat jí za to, že se zamilovala do čistokrevného kouzelníka. Jenže on by se na ni určitě vykašlal, protože by ji viděl jen jednou v životě, poprvé a taky naposled. Petunie dokáže otrávit prostě každého. Tedy kromě Vernona, ale ten už je otrávený dost.

 

 

 

Otevřela jsem. A stál tam opravdu James. V ruce držel tři kytky. Jedna byla bílá růže, druhá bílá lilie a třetí byla svazek vínových petunií, které vypadaly, jakoby je před chvíli natrhal na nějaké zahradě.

 

 

 

Musím uznat, že měl dobrý nápad. Akorát jsem netušila, že ví, že se mamka jmenuje Rose. Ale je to od něj pěkné, ne? Donesl mi květinu! A ještě k tomu lilii, kterou miluju. Mám pocit, že se z něj stává gentleman. Což je docela milé.

 

 

 

Na sobě měl černý společenský hábit, v kterém mu to překvapivě slušelo. Nečekala jsem, že přijde nějak společensky oblečený a když už by měl být, tak jsem myslela, že bude v mudlovském. To jsem zvědavá, co na to řeknou naši s Petunií, nikdy společenské hábity neviděli.

„Ahoj Lily,“ pozdravil mě s úsměvem a rovnou mi předal do ruky tu nádhernou lilii. „To je pro tebe.“

„Děkuju,“ řekla jsem s dojetím. Nic jsem od něj nečekala. „To jsi nemusel.“

Cítila jsem, jak červenám. To je hrozně potupné. Vždyť to opravdu vypadá, jako bych ho pozvala.

„To nestojí za řeč.“

Pořád stál venku a mně moc nedocházelo, že bych ho měla pozvat dál. Už začal dokonce nervózně přešlapovat.

„Květinko, pozvi ho přeci dál,“ řekl mi táta přímo do ucha. Ani jsem si nevšimla, že přišel.

Zčervenala jsem ještě víc. Táta mi řekl květinko. A toho jsem se opravdu bála. Viděla jsem ten Jamesův pohled, jak se chtěl smát. Naštěstí se jen usmíval. Proč mi to táta udělal? Asi jsem mu to měla zakázat.

„Dobrý večer, pane Evansi.“

„Dobrý večer. Pojď dál, naše Lily se asi trochu zamyslela, že?“

Konečně jsem si uvědomila, že tam stojím jako tvrdé Y a James nemůže jít dovnitř. Uhnula jsem a když se James nedíval, přivoněla jsem si k té úžasné lilii, která stejně nádherně i voněla.

To už do chodby přišla i mamka s Petunií, která se pro jistotu tvářila jako citrón.

„Dobrý večer, paní Evansová. Ahoj Petunie.“

„Dobrý večer, Jamesi.“ pozdravila ho vesele mamka.

„Ahoj.“

„Tady jsem si dovolil Vám přinést květinu,“ řekl James a podal mamce tu bílou růži.

„Děkuji, je opravdu nádherná,“ rozplývala se mamka.

„A tady mám i jednu pro tebe,“ řekl a podával Petunii ten svazek petunií.

„Dík,“ řekla trochu překvapeně Petunie a podívala se na svou kytku.

„Musím říct, že to je skvělý nápad hochu,“ pochválil ho táta a já jsem myslela, že se propadnu někam hodně hluboko.

 

 

 

Chápete to? Táta mu řekl hochu! A předtím mi řekl květinko. Už to pomalu začíná. Rodiče se budou chovat až moc přívětivě, Petunie se zase bude chovat, jak nějaká třináctka, která prožívá své nejhorší období puberty. Taky by se pro jednou mohla chovat normálně. Vždyť to byla ona, kdo ho chtěl tak hrozně poznat. Kdyby ho nezvala, mohla prožít klidný večer, nebo večer s Vernonem. Myslím si, že to by bylo pro ni přijatelnější. Ale ona si to vybrala.

Mamka se rozplývá nad tím, jak je James hrozně galantní a táta má pocit, že je úžasný. No, musím taky uznat, že ten nápad s  květinami, byl dobrý, ale já vždycky věděla, že James je inteligentní. I když někdy to dával najevo dost divným způsobem.

 

 

 

„Pro Vás jsem si taky dovolil něco přinést,“ řekl James a z kapsy vytáhl miniaturní lahvičku, kterou kouzlem zvětšil do své původní velikosti. U toho samozřejmě Petunie vyjekla. „Omlouvám se, že jsem kouzlil, asi na to nejste zvyklí, ale já jsem nevěděl, jak jinak bych tu whisky přinesl,“ řekl a tátovi podával láhev ohnivé whisky.

„Děkuju,“ Táta si whisky chvíli prohlížel. „To neznám.“

„To je kouzelnické pití,“ vysvětlila jsem rychle.

„Tak to jsem zvědavý.“

„Mohli byste nás na chvíli omluvit? Potřebovala bych si tady s Jamesem promluvit,“ řekla jsem a chytla Jamese za ruku, což ho dost udivilo. A mě vlastně taky, protože to jsem opravdu neměla v plánu. Rychle jsem jeho ruku pustila. „Tudy,“ ukázala jsem směrem ke schodišti.

 

 

 

 

 

 

2. kapitola                                                                                             4. kapitola

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moony

(www.hawaiiiii.blog.cz, 14. 5. 2009 20:46)

naprostá bomba:-) upe vidím jak se Petunie musí tvářit na kytičku:-) a Lily v těch šatech:-)

Zase chvála, jenom chvála:)

(Nikky (n-marauders.sblog.cz), 21. 12. 2007 19:38)

co sem zase napsat?:D.. Asi to, že je to dokonalost sama, moc s emi to líbí... Hlavně ty orzapky, úplně jsm eto prožívala s Lily Naiad:o* :D...
Moc s emi to líbilo a ten gentlaman James, rychle jdu na další, protože teď jsme hodně napjatá;)..:D....
Jo a na konec: SUPER Naiad:)

hej....

(Anorien, 17. 12. 2007 15:33)

tak teď jen čekám jak to dopadne:) já bych řekla že ty bez těch konců prostě nemůžeš být:)takhle nás napínat...na druhou stranu to pak člověka napne...už se těšimco mu Lily řekne:D moooc krásná kapitolka Naiad těšim se na další:-D

wow

(lucyš, 16. 12. 2007 18:08)

úžasnýýýýýýýýýýýýýýýýý..........naprosto super,už se těším na další :-)

hehehee

(Padfoot, 15. 12. 2007 18:42)

to je sranda

No páni!

(Magda, 15. 12. 2007 13:22)

Tak to byl tedy dobrý nápad s těmi květinami. Opravdu dobrě jsi popsala Liliiny pocity. Byla jsem nadčená z toho příchodu Jamese. To od Lily bylo tedy nečekané, že by ho vzala za ruku. Jsem zvědavá na to vysvětlení. Jestli mu řekne, že ho pozvala Petunie nebo si to rozmyslí. To by bylo něco, kdyby si to rozmyslela. No, prostě píšeš úžasně. Moc se těším na pokračování. Už se nemůžu dočkat. Jsem opravdu u povídek netrpělivá. Tak si prosím pospěš.

Nika(Verča)

(www.nika-and-pobertove.blog.cz, 14. 12. 2007 20:31)

Tak to je moc.. :oD... fakt dobrý.. :oD smíchy omdlívám..:oD. těšim se na další.. :oD

teda

(www.pado-girl.blog.cz, 14. 12. 2007 19:50)

týjo , to se začíná rozjíždět , je to fakt dobře napsaný a supr děj!!!!

wow! :D

(pasu-Hanka, 14. 12. 2007 19:12)

Kapitolka je jako vždycky naprosto úžasná, já už fakt nevím, co jiného bych ti měla napsat. Tahle povídka mě moc zaujala a vždycky se na pokráčko těším jak na vánoce :D škoda, že nepřibývají kapitolky každý den, to by bylo fakt super, ale tahle tvoje rychlost, jakou přidáváš kapči te´d je taky skvělá :) je vidět, že máš nápady, narozdíl ode mě ;)

Lucííík999(www.luciiik999.blog.cz)

(Páni:-), 14. 12. 2007 18:22)

Páni...úžasné...ten nápad s květinami byl dokonalý...James se vytáhnul a to večer teprve začíná..:Djsem zvědavá co mu Lily řekne a jestli ji vůbec uvěří..:Dužse nemůže dočkat!!!!!!!!:D

krasaa

(mynamesm, 14. 12. 2007 17:16)

aaaaaa to mi nemozes urobit:D prave v tom najlepsom:D ale ta kapitolka je super...akoze ja nemam slov ty pises tak krasne a tak super...a ten napad s kvetmi fuhaa....za to b oscara...ale jaky bol galanty ani by som nepovedala ze to je on:D krasa

Tess

(Tess, 14. 12. 2007 16:48)

Úžasný, bombová kapitola. Ale co jako ten konec? Kdo má pořád na ty kapitoly čekat? Hrozně moc se těším na další!

krásný

(haňula, 14. 12. 2007 16:13)

tohle je vážně nádherný a Jemesík je roztomilej a s tima květinama to bylo úžasný. Máš super nápady a chudák Lily jak je nervní to je taky hezký :-) Ale ten konec to je prostě zákeřný, tohle děláš určitě schválně už se prostě nemůžu dočkat další kapitoly.

jůůů

(Tániiička, 14. 12. 2007 15:07)

ííí to je božííí... upe kvásný, jen mě štve, že si to zase tak utla, jako.. těšim se na další, protože to vypadá vážně zajímavě-v tom dobrym slova smyslu :-)

:DD

(barbora, 14. 12. 2007 13:39)

skvele:D vazne super:D

To je napínavý...

(Elisabeth, 14. 12. 2007 7:39)

Já už začínám být na téhle povídce zase závislá...úplně si dokářu představit v jaký je Lily situaci....i když se nikdy nečervenám, teď se červenám za Lily a taky vlastně za Jemese....já to s těma postavama hrozně prožívám...:-) No každopásně to byla skvělý a těšim se na pokračování!
Líbí se mi, že se to začíná rozjíždět...měla jsem strach, že Jemse přijde až v příští kapitole-to bych asi nepřežila..takže dobrý, ale stejně je to hrozně napínavý..jak to asi dopadne? Trapasem? Láskou?
Bude to ale určitě sranda!

No páni

(Nika (www.nika-sk.blog.cz), 14. 12. 2007 1:26)

už sa nám to začína rozbiehať :)))....a ten nápad s kvetinami bol fakt dobrý, James je proste, ako povedali Lily inteligentný :D...Ale súhlasím s Maysie- ten koniec od Teba nebol pekný...:D Dúfam aspoň, že ďalšia kapitola pribudne čo najskôr, pretože som fakt zvedavá ako to bude pokračovať...A to Tvoje písacie obdobie len a len podporujem :D Môžem teda dúfať, že ďalšia kapitola sa tu objaví už zajtra? :D

Páni..

(Maysie, 13. 12. 2007 22:13)

Si to rychle ukončila jako.. Podporuju tvé psací období a žádám rychle další kapču.. Ptz si udělala konec jak nejhůř si mohla jako.. Zrovna takhle.. Já se těšila na jejich rozhovor a ty mi to ukončíš.. béé.. =(
=) Jinak pěkný jako každá kapča.. =)