Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. kapitola - Máte na to právo

8. 10. 2007

A/N: Nechápu, jak můžu tak rychle psát :-) Kdybych se alespoň nemusela učit! :-( Ale i tak jsem dopsala další kapitolu. Zase je něco kratší... prostě si nemůžu pomoct. Jinak strašně moc děkuju za minulé komentáře :-) bylo jich totiž hodně :-) Díky moc a strašně moc a moc vás prosím o ty nové! To víte, ono se to krásně čte :-) Mějte se krásně :-) Naiad

 

 

 

 

Lily ležela na posteli a neměla co dělat. Byl pátek večer a jak jí Nimbus napsal, už zase trénoval. I když jeho koníček chápala, stejně by byla radši, kdyby si s ním mohla psát. I ona měla koníčky, ale vždy si pro něj čas našla, poslední dobou čím dál, tím víc.

„Nimbus, kdo by to mohl být?“ ptala se sama sebe, ale nikdo jí nenapadl. Nikoho takového, jako je on, neznala. A kdyby nebylo toho vánočního dárku, nikdy by snad ani nepoznala. Strašně ho chtěla vidět, dotknout se ho, ale i tak si stále myslela, že je brzy, byly to teprve dva měsíce a ona ho chtěla poznávat víc a víc.

„Lily?“ ozvalo se z druhé strany pokoje Jeanin hlas.

„Hm?“

„Co to s tebou je?“

„Nevím. Musím na něj pořád myslet.“ přiznala a trošku se začervenala. Bylo to poprvé, co to řekla nahlas.

„Na koho?“

„Na Nimbuse přeci.“ odpověděla Lily, jakoby to byla samozřejmost.

„Aha. Chtěla jsem ti něco říct.“

„A co?“ zeptala se překvapeně a sedla si, aby na Jean viděla.

„Taky na něj musím pořád myslet.“

„Na koho?“ zeptala se překvapeně Lily, zvedla se z postele a zamířila k ní.

„Na Siriuse,“ řekla potichu Jean a dala si hlavu do dlaní.

„Na Blacka?“ Lily vytřeštila oči a šokovaně se na ní podívala. „Ale...“ neměla slov.

„Myslela jsem, že už nic. Ale začíná mě stále víc a víc štvát, když ho vidím s jinou. Nemůžu si pomoct.“

„Ale vždyť jsi říkala, že už nic. Že si na něj zapomněla. Jak to?“

„Nevím a vadí mi to! Já nechci!“ zanaříkala Jean a s uslzenýma očima pohlédla na Lily.

„A nechceš si taky koupit Povídej si!? Třeba bys taky našla někoho takového.“

„Při mém štěstí by to byl nějaký idiot. Nebo Petr.“

„Tak na něj musíš přestat myslet. Zkus začít s někým chodit. Na škole je dost pěkných kluků.“

„Ale Sirius...“

„Black ti za to nestojí, Jean. To víš sama. Už jsi zažila, jak tě odkopl. Kdybys byla jako on, ale ty taková nejsi! Ty to znovu nevydržíš, on není na stálé vztahy! Nechci tě vidět zase tak nešťastnou jako před dvěma roky.“ řekla Lily, sedla si vedle ní a pořádně jí objala.

„Ale co když se změnil?“ zeptala se Jean s nadějí v hlase.

„Black se nikdy nezmění.“

 

 

 

OoOoOoOoO

 

 

 

Ahoj.

 

Jé ahoj. To už jsi dotrénoval?

 

Jo. A jak jsi se mezitím měla?

 

Nic moc.

 

Jak to?

 

Kamarádka je nešťastně zamilovaná.

 

A do koho? Tedy jestli se můžu zeptat.

 

Myslím, že tím nic nezkazím, protože do něj zamilovaná snad každá druhá.

 

 

 

 

James se překvapeně díval na poslední větu. „Další Tichošlápkova oběť?“

 

 

 

A do koho teda?

 

Do Siriuse Blacka. Toho určitě znáš, ne?

 

Myslím si, že toho v našem ročníku musí znát každý.

 

Snažím se jí to nějak rozmluvit... ale marně.

 

Proč?

 

Ty se ptáš proč? Vždyť je to největší sukničkář na škole! Nechci, aby se znovu spálila.

 

A co když se do ní zamiluje?

 

To není možné!

 

Ona je tak ošklivá?

 

Ne, podle mě je pěkná. Ale Black není typ člověka, který by si vážil lidí, kteří si to zaslouží. Nikdy by jí neměl tolik rád, jak si ona zaslouží.

 

Tak to nemůžu posoudit.

 

 

 

 

„I když možná... Asi má Morgana pravdu, Tichošlápek je hrozný proutník! Jak to jen dělá?...“

 

 

 

 

Že se o tom nebudeme bavit? Akorát bych jí musela pořád litovat.

 

A o čem se chceš bavit?

 

Jak bylo na tréninku?

 

Jako vždy. Létání a létání. Akorát tam je zima...

 

Na to si musíš zvyknout, když je konec února. V Bradavicích je to normální.

 

Nemám rád zimu.

 

A jaké roční období máš rád?

 

Léto! Je teplo, blíží se konec školního roku a prázdniny. Můžu se flákat u jezera a užívat si posledních dní školy. Prostě ráj. A co ty?

 

Já miluju jaro. Jak se všechno probouzí k životu, ze sněhu, který pomalu roztává, vylézají první kytky. Všechno se začíná zelenat. To je prostě nádhera a hlavně v květnu. Lehnu si do vyhřáté trávy a vytáhnu si nějakou knížku. Všude létají ptáci, všichni si užívají prvních pořádně teplých dnů. To je nádhera. A hlavně tady, kde je čistý vzduch a cítíš tolik vůní, jak všechno kvete.

 

Ale na druhou stranu zase mám strašně ráda podzim. Všechno má takové teplé barvy... od žluté, oranžové, červené po hnědou. Hlavně když jsou ještě poslední teplé podzimní dny, jak všechno ještě prosvěcuje sluníčko.

 

Takový román! :-) Asi máš hodně ráda přírodu, že?

 

Jo, to mám. Neříkej, že není nádhera to všechno sledovat. A hlavně ty, když hraješ famfrpál! Všechno to vidíš z výšky. To musí být krásné!

 

Abych se přiznal, většinou se věnuju tomu famfrpálu. Ale i ty to můžeš sledovat z výšky. Stačí si vzít jedno ze školních košťat.

 

Ne, to by nešlo. Moc mi to totiž nejde...

 

Tak až se jednou setkáme, tak tě vezmu na prohlídku Bradavic z výšky.

 

To bys pro mě vážně udělal?

 

A proč ne? Dokonce moc rád.

 

Děkuju. Ale teď už půjdu. Slyším, že sem někdo jde a jestli to bude kamarádka, tak bych se jí chtěla věnovat. Ahoj.

 

Ahoj.

 

 

 

 

OoOoOoOoO

 

 

 

Byl pátek a Lily měla akorát poslední dvouhodinovku lektvarů. Byla za ni strašně ráda, protože lektvary jí bavily a hlavně jí šly. Ale dnes se nemohla nějak soustředit. Jestli to bylo kvůli Jean, která se jí stále svěřovala s tím, jak Sirius je zase s nějakou jinou nebo tím, že se blížil konec a ona si zase mohla dopisovat s Nimbusem, nevěděla.

Nepřítomně házela ingredience do kotlíku a různě s ním míchala. Dělala to nějak podvědomě. Nejprve tam hodila to a potom to, párkrát zamíchala po směru hodinových ručiček, chvíli počkala, přidala další věc. Skoro ani nevnímala, co dělá.

Blížil se konec hodiny. A Lily byla překvapivě mezi těmi, kteří svůj lektvar teprve dokončovali.

Profesor Křikla chodil po třídě a zatím známkoval ty, kteří byli už hotoví. „Pane Pottere, tohle není přesně to, co jsem čekal. Náš lektvar měl být bledě modrý a ne tyrkysově. Ale pro vás je tohle vynikající práce.“ říkal profesor, ale Lily nevnímala.

„Á slečna Evansová! To bude určitě jako vždy vynikající práce. Škoda, že nejste ve Zmijozelu.“ profesor přešel k ní a začal zkoumat její lektvar. „Ale slečno Evansová, jak už jsem říkal panu Potterovi, ten lektvar měl být bledě modrý! Co se s Vámi děje?“ zeptal se a starostlivě si jí prohlížel. „Slečno Evansová? Posloucháte mě?“ Lily nevnímala. „Slečno Evansová!“ profesor zvýšil hlas, až sebou Lily polekaně trhla. Překvapeně zamrkala, ani si neuvědomila jeho přítomnost.

„Co?“ zeptala se naprosto vykolejená.

Křiklan se uchechtl. „Slečno Evansová, nejste náhodou zamilovaná?“ zeptal se nahlas, takže ho musela slyšet celá třída. Lily začala nabývat sytě rudé barvy. „Máte na to právo, ve vašem věku jsem nebyl jiný,“ zasmál se profesor lektvarů, „Ale vy, taková výborná studentka, byste se neměla tolik unášet svými city. Doufám, že tohle je jen výjimka. Ale lektvary především! Musíte se více soustředit, když procházíte tak velkou láskou.“ Profesor Křiklan se stále usmíval. Musela ho slyšet celá třída, která byla naprosto potichu a poslouchala jeho každé slovo. Někteří, hlavně Zmijozelští, se už smáli. Lily byla stále rudější a rudější, v životě se necítila tak trapně. „A nestyďte se za to! Každý se jednou musí zamilovat!“

Lily si sáhla na své rozpálené tváře. Věděla, že je rudější než jablko, které bylo na Křiklanově stole.

„Pro dnešek Vás nebudu známkovat,“ dodal po chvíli a odešel k dalšímu kotlíku.

 

 

 

OoOoOoOoO

 

 

 

„Je pravda to, co jsem slyšela?“ zeptala se Jean Lily na obědě.

„A co jsi slyšela?“ zeptala se Lily lhostejně, ale i tak trošku zrůžověla.

„Jak se ti nepovedl ten lektvar a Křiklan se tě ptal, jestli jsi zamilovaná?“

„Kdybys ho viděla, jak se v tom vyžíval. Chudák Lily! Viděla jsem, jak úplně zrudla!“ začala nahlas říkat Nola a u toho máchala rukama.

„Klidně to řekni celý škole!“ vyštěkla na ní Lily a prudce se natáhla pro svůj pohár s dýňovou šťávou, kterou na sebe skoro celou vylila. „Sakra!“ zaklela a hned si vytáhla z kapsy hůlku, aby se usušila.

„Evansová, nic si z Křiklana nedělej. Stejně se to dozví celá škola!“ začal se smát Sirius. „A Foramenová, nešla bys se mnou někam?“

Jean zrůžověla přesně jako Lily před chvílí. Když už chtěla ale odpovědět, Lily odpověděla velmi ráda za ní. „To víš, že jo, Blacku a za pár dní půjdeš s jinou, že?“ zeptala se nasupeně.

„Evansová, klid! My nemůžeme za to, že jsi zamilovaná a Křiklan na to přišel jako první!“ zasmál se štěkavě Sirius a plácl si s Petrem.

„Blacku, jsi ubožák!“ vykřikla Lily a prudce vstala. „Uvidíme se později,“ dodala po tom, co se obrátila k holkám, a odešla rychlým krokem pryč.

James vše sledoval a koukal se, jak Lily odchází. „Jestli měl Křiklan pravdu, do koho se Evansová zabouchla? Nikdy jsem jí s nikým neviděl.“ přemýšlel a potom zakroutil hlavou. „To je blbost.“

5. kapitola                                                                                            7. kapitola

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moony

(www.hawaiiiii.blog.cz, 15. 5. 2009 21:04)

jůů... já chci taky takového učitele:-D vypadala bych tak jednou za čas a nic by z pětky nebylo:-D škoda že mě žádný učitel neučí:-D jenom učitelky:-D děs:-D ale kapitolka neprosto nádherná a dokonalá:-)

ááách...

(Totoro, 24. 6. 2008 11:52)

samozřejmě jak jinak než dokonalé^^
doufám že to skončí happyendem,áááách,a hlavně aby to vyšlo Jean se Siriusem! No nic,jdu na další kapitolu,sem děsně moc zvědavááá :)

to Nelien

(Naiad, 15. 10. 2007 16:12)

Jé Neli, já ti strašně moc děkuju, tvoje komentáře mě vždy tak strašně moc potěší :-)) opravdu moc díky :-) Jo Lily v tom opravdu lítá až po uši, ale asi si to moc neuvědomuje :-D Jimmy zatím netuší, ale snad ho potěší, až jednou tušit bude :-) Děkuju moc :-))

nelien.blog.cz

(Nelien, 14. 10. 2007 23:03)

ach ach ach! :) opět překrásné!!! ten konec... jsem se zase telila při tom rozhovoru se sirim :D když já bych si tak přála, aby mu to s Jean vyšlo! perfektně by se k sobě hodily... A chudák lily, ta v tom lítá až po uši :D kdyby jen jimmy tušil... já se snad už nedočkám pokráčka!!

:-)

(Naiad, 14. 10. 2007 21:31)

Jé moc děkuju :-) Jsem ráda, že se ti to líbí! :-) Další kapitolu se pokusím dopsat co nejdřív, uvidím, jak budu mít čas...

Úžasný

(Michaela, 14. 10. 2007 20:08)

Je to strašně, strašně krásný(úžasný) nemůžu se dočkat další kapitoly.....=)

to pasu-Hanka

(Naiad, 9. 10. 2007 21:02)

Nemohla jsem si pomoct, nedávno totiž něco podobného říkal náš profesor na dějepis mé kamarádce a já jsem to musela použít :-D Abych se přiznala, vůbec netuším, jestli se pohádají nebo ne... uvidím :-) Díky :-)

hezký

(pasu-Hanka (pasu.blog.cz), 9. 10. 2007 19:57)

Vážně super kapitola, i když toho Křiklana bych nejradši zabila :) chudák Lily. Ale moc se těším, až se ti dva potkají, snad nasebe nezačnou štěkat nebo se napohádají a tak něco =o) je to opravdu hezká povídka, píšeš suprově! Těším se na daší kapitolku :D

:-)

(Naiad, 9. 10. 2007 15:50)

to Lucííík: jestli se mi to bude chtít prodlužovat, tak jim to dojde možná až za dlouho :-) Další kapitola? Opravdu nevím, snažím se psát teď Lily nebo Ginny?, takže až po ní, ale pokusím se co nejrychleji :-)
to barbora: díky! :-)
to Nikky: Do koho by asi mohla být zamilovaná? Bůhví... :-D díky :-)
to haňula: abych se přiznala, vůbec si nedokážu představit, že bych byla zamilovaná do někoho, koho jsem v životě neviděla (nebo si to alespoň myslela...) Díky moc :-)

krásný

(haňula, 9. 10. 2007 15:33)

to bylo krásný a je fakt zajímavý pozorovat jak jsou oba zamilovaní a netuší vlastně do koho a jak to oba prožívají:-)))

Superrr

(Nikky, 9. 10. 2007 15:13)

:D Jo jo...:D...Do koho?:D..Do koho muze byt zamilovana?:D...No jo...upe super kapca:)skvely skvely skvely;D

:-D

(barbora, 9. 10. 2007 10:23)

skvele:d tesim sa na dalsiu:D

......

(Lucííík, 9. 10. 2007 10:22)

no taky by mě zajímalo kdy jim to dojde....ale je to sranda je tahle pozorovat...:-)doufám že si s další kapčou pospíšíš...:-)

:-)

(Daze, 8. 10. 2007 23:31)

No tak to už se těším:-)

to Daze

(Naiad, 8. 10. 2007 23:26)

Vztah mezi Jean a Siriusem rozvíjím možná jen kvůli tomu, že mě k tomu pobídla Nelien, alespoň to bude delší a možná i zajímavější :-)
Víš, proč nechápu, jak můžu tak rychle psát? Mám totiž pocit, že nemám vůbec čas (škola se na mě hrne), ale i tak neodolám a musím něco napsat :-) Kéž bych se radši učila :-) No učím se, ale pozdě do noci a potom to taky dopadá... Myslím, že další kapitola k Lily nebo Ginny? bude rychle, protože už jsem jí zase rozepsala (sakra, fakt jak to dělám? :-D) a jsem si jistá, že jí co nejdřív dodělám... Fenomenální? :-D To je krásný číst! Moc děkuju :-)))

:-)

(Daze, 8. 10. 2007 23:09)

Nádhera:-) Že by James něco tušil? Nebo, že by na to alespoň pomyslel? A moc se mi líbilo, že rozvíjíš i vztah mezi Jean a Siriem. Bylo to prostě skvělé.
Mimochodem já taky nechápu, jak můžeš psát tak rychle, ale jsem za to moc ráda. A taky za to máš můj bezmezný obdiv. Já ty svoje patlaniny smolit dlouho. I když pravda, že nejdéle mi trvá vůbec začít;-)
Moc se těším na další. (jak Lily nebo Ginny, tak na Povídej. Obě jsou opravdu fenomenální.

:-)

(Naiad, 8. 10. 2007 19:37)

Jé děkuju :-) Kdy jim to dojde? Sama nevím :-) Ale jednou určitě :-D

juj!

(Hayddé, 8. 10. 2007 19:33)

bravo,ohromny,báječný,sem zvědavá,kdy jim to dojde..