Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. kapitola - Bude bál!

22. 7. 2007

Zabouchla za sebou dveře a opřela se o ně. Ještě stále ji bušilo srdce jako o život. Nemohla uvěřit, že jen hloupá pusa na tvář pro ni bude znamenat takový výbuch pocitů. Od strašného trapasu po něco, co sama nedokázala popsat slovy. Jakoby se ho chtěla dotknout, chytnout se a nikdy nepustit. Jakoby s ním cítila bezpečí. Ale i tak rychle musela utéct.

 

Potom, co Lily tak rychle odešla do svého pokoje, tam stál jako opařený. Koukal na její dveře a nedokázal to pochopit. Ano, byl to skvělý večer a opravdu se bavili, ale nečekal, že se její city k němu mohly změnit tak, že si zasloužil pusu na tvář. Samozřejmě, že by chtěl více, ale tohle mu dokazovalo, že nebylo marné tak dlouho čekat.

 

OoOoOoOoO

 

Po dlouhé době se pořádala schůze prefektů a Primusů. Ze začátku byla pro Lily i Jamese nudná a zdlouhavá. Někteří prefektové si stěžovali, někteří pro jistotu neřekli za celou dobu ani slovo a snad jen Remus přišel s chválením.

Ale naštěstí konec byl rychlý a dokonce i zábavný. Jeden z prefektů ze šestého ročníku si totiž vzpomněl na jeden z nápadů Jamese na začátku školního roku: maškarní bál. Jakmile padlo toto slovo, všichni jakoby ožili. Už to totiž byly tři roky, co se ve škole nepořádal nějaký ples či bál. A vlastně to bylo hlavně díky paní profesorce McGonagallové, která neměla tolik ráda tyto společenské akce, asi kvůli tomu, že s tím bylo moc zařizování.

Většina prefektů měla plno nápadů, jak by mohl bál vypadat a kdy by se mohl konat. Ale Jamesovi nepřišli nějak extra dobré, stále čekal na něco, co by ho nadchlo.

 

Seděli spolu v jejich společenské místnosti a dělali si úkoly. Lily jako vždy měla už skoro všechny hotové, a tak jen předstírala, že něco dělá a chvilkami pokukovala po Jamesovi. Jejich vztah se zlepšil. Jednou byli v Prasinkách a skoro každý večer si společně sedli ke krbu a dlouho do noci si povídali.

„Potřebuješ něco?“ zeptal se James s úsměvem, když ji jednou nachytal, jak ho pozoruje.

„Já-já, nic.“ zakoktala a trochu se začervenala. James se zase vrátil k úkolu z Obrany proti černé magii.

„Nebo vlastně ano.“ dodala asi za půl minuty.

„Ano?“ Povytáhl jedno obočí.

„Chtěla jsem se zeptat, jak chceš udělat ten maškarní bál? Vypadalo to na schůzi, že tě ani moc nezajímají nápady prefektů.“

„Taky že nezajímaly. Nic z toho nebylo dost dobré. Chci něco nového, co tu ještě nebylo.“

„A to například co?“

„Chvilku počkej, jen dopíšu pár posledních vět, ano?“

Nevadilo ji, že bude chvíli čekat na jeho odpověď, alespoň se na něj mohla dívat. Hlavu měl velice blízko pergamenu a v tichu šlo slyšet jeho škrábání. Černé vlasy mu jakoby lítaly okolo hlavy a byl zázrak, že některé mu padaly do očí. Vždy když mu vlasy překážely u očí, přehodil je tak, že se rozcuchal. Na jednu stranu to bylo trochu legrační, ale Lily se to líbilo. Alespoň je neměl ulízané nějakou pomádou jako Malfoy.

„Hotovo,“ řekl, odložil brk, zavřel kalamář s inkoustem a nechal uschnout pergamen. Potom si sundal brýle a promnul si oči.

„Co všechno bys ráda slyšela?“

„No, jestli ty osobně máš nějaký nápad?“

„Jediné, co mě zatím napadlo, je dost neoriginální. Přemýšlel jsem o dvou termínech. První by byl samozřejmě o vánočních prázdninách, kdy by mezi hlavní téma patřily určitě Vánoce. A druhý by byl o jarních prázdninách, kde by mohla být dvě témata a to buď Velikonoce nebo jen jaro.“

„To je docela pěkné. Taky mě napadlo jedno téma.“

„A jaké?“ zeptal se James se zájmem.

„Mudlové versus kouzelníci. Všichni by si mohli vybrat, jestli by šli za něco typicky kouzelnického či mudlovského. A my jako Primusové bychom vše mohli organizovat a jelikož ty jsi z kouzelnické rodiny a já z mudlovské, každý z nás může reprezentovat jednu skupinu a přitom to pro nás nebude vůbec těžké.“

Musel uznat, že to byl dobrý nápad. Takhle by se to líbilo i Brumbálovi a lidé z ryze kouzelnických rodin, kteří nemají hodiny o mudlech by se tak mohli naučit o nich něco nového.

„A teď mě ještě napadlo, že by u toho mohly být nějaké soutěže nebo hry. Jedna samozřejmě mudlovská a jedna kouzelnická. A hrálo by se za koleje a ta která by vyhrála by získala pro svou kolej body.“

„Počkej, mě teď napadlo, že ty hry by mohly být dopoledne a ten večer by bylo takové vyhlášení s bálem.“ řekl nadšeně James.

„Skvělý nápad. Myslím si, že Brumbál by mohl souhlasit. Je to originální, zábavné a pro některé i poučné.“

„I když Zmijozel nebude moc nadšený.“

„Ale i v Zmijozelu je pár lidí, kteří s mudly mají něco společného.“

„Ale ti nejsou moc v oblize, takže to bude výhodné pro nás ostatní.“

„Ale Jamesi! Pro všechny budou stejná pravidla.“

„To ano, ale víš jaká bude zábava pozorovat Zmijozel při mudlovských hrách?“

„Ty na tom nebudeš o moc lépe.“

„Ale budu,“

„Jak to víš?“

„Protože jsi tady ty,“ Usmál se.

Lily skoro okamžitě zčervenala jako rajče.

 

OoOoOoOoO

 

Moc jim nešlo vymýšlení her. Kouzelnické nebyly až tak hrozné, protože je znali oba, ale ty mudlovské vymýšlela jen Lily. Byl to asi týden, co o tom tak přemýšleli a teď se rozhodli, že by to mohli jít navrhnout Brumbálovi.

 

„Posaďte se,“ řekl profesor Brumbál, když je pozval dál do své pracovny.

„Děkujeme,“ řekla Lily a společně s Jamesem se posadila před ředitelův stůl.

„Co ode mne potřebujete?“ zeptal se s úsměvem a podíval se na ně přes své brýle.

„Víte, nevíme, jestli si pamatujete na naše návrhy na začátku školního roku,“ začal James a potom se podíval na Lily, doufal, že bude pokračovat.

„Ano, samozřejmě. I když možná ne velmi přesně.“

„Pane profesore, myslíme tím maškarní bál. Dostali jsme totiž nápad, jak by mohl vypadat a chtěli jsme od Vás získat povolení ho uspořádat.“ řekla Lily.

„A samozřejmě bychom se pokusili ho celý uspořádat sami.“ dodal James.

„Tak do toho! Řekněte mi, jaký je to geniální nápad?“

„Přišla na to Lily. Jsme škola, kde jsou jak čistě kouzelničtí žáci i mudlovští žáci, a tak nás napadlo, že bychom udělali Kouzelnicko-mudlovský ples.“

„A potom nás ještě napadlo, i když na tom až tak tolik netrváme, udělat dopoledne nebo den před tím nějaké hry. Hrálo by se za koleje a na bálu by se nakonec vyhlásilo, která z kolejí vyhrála. A kdyby to šlo, aby se hrálo za body, protože tak by se chtělo kolejím více soutěžit.“ dodala Lily. Plní očekávání se podívali na Brumbála.

„To se mi líbí,“ řekl po chvíli. „A jaké by byly ty hry?“

Slova se znovu ujala Lily: „Přemýšleli jsme o dvou kouzelnických a dvou mudlovských.“

„Mezi kouzelnické by patřil souboj a nějaké hry v famfrpálu.“

„A mezi ty mudlovské nějaká sportovní hra, fotbal, volejbal nebo něco podobného. Samozřejmě by před tím musel někdo celé škole vysvětlit pravidla a trošku ukázat, jak se to hraje. A potom takový kvíz, ve kterém by jsme se ptali na nějaké mudlovské vynálezy a studenti by nám museli vysvětlit, o co se jedná.“

„Tak se pusťte do toho! Co nejdříve bych chtěl slyšet termíny her a bálu.“ řekl ředitel a usmál se na ně. „Tak už jděte a začněte s přípravami.“

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moony

(www.hawaiiiii.blog.cz, 16. 5. 2009 19:14)

pěkně to vymysleli:-) kouzelnicko-mudlovský bál:-D to zní dobře.. ale nedokážu si představit Malfoye jak bude hrát mudlovskou hru:-D

Pád´o - girl

(Pád´o - girl, 7. 10. 2007 12:31)

týjo to je supr!!!!

Super!

(Čuky Baby, 24. 7. 2007 20:44)

Je to skvělý=).

:-)

(Arcona, 22. 7. 2007 20:12)

skvělííí :-)